News

Detta sände en chockvåg genom landet

Hans mor kommer från Estland och hans far från Tomelilla. Han fick tipset av en kollega på Bärgslagsbladet i Köping för att ansöka om Värnpliktsnytt som blev Hammars första kontakt med Stockholm och en journalistskola där han var tvungen att ta sin plats och skriva om riktiga nyheter. År 2006 vann de tre Kristallen utmärkelser och var sommarsammare i sommar i P1 sommaren 2007 där de pratade om sin första amerikanska resa tillsammans vilket väckte en kärlek till landet och också en djup vänskap mellan varandra. Hammar deltog i Karlbergskolan i 1-9 och studerade sedan vid Ullvigymnasiet, där han tog examen från samhällsvetenskapliga linjen 1994.

Under militärtjänsten var han reporter på Värnpliktsnytt, men skulle ursprungligen göra sitt jobb i Boden.

Hösten 2016 slutade relationen och paret separerade. Han är också långt ifrån den amerikanska skådespelaren Paul Giamatti. Tillsammans med Anders Pihlblad avslutade de sin första gemensamma amerikanska resa i december 1996.

TV-debuten kom genom programmet Hello Sydney (2000). Efter Ursäkta rotan skapade Filip och Fredrik programmet Open Days (Open Channel, Stockholm).

Related image

Filip Hammars far är kusin till den vänsterns kommunistiska före detta internationella sekreteraren Bo Hammar.

Radarparet blev ännu större kändis 2003 när High Chaparall först sändes på TV. Lars Filip Hammar, född 26 mars 1975 i Köping, Västmanland, är en svensk författare, journalist och programledare, mest känd som hälften av duoden Filip och Fredrik.

Filip Hammar, son till lärare Lars och Tiina Hammar, växte upp i Köping. Hösten 2012 startade Filip och Fredrik sitt eget produktionsbolag Mexico Media.

År 2013 var Hammar ännu värd sommaren i P1-programmet men den här gången på egen hand. I november 2013 blev Philip och Jennie föräldrar till en tjej, Ilse, som föddes i Los Angeles.

I september 2015 välkomnade paret sitt andra barn, sonen Tage, som också föddes i Los Angeles. Filip och Fredrik ägde mer än ett halvt år i New York 2009 tillsammans med produktionsbolaget Stockholm-Köpenhamns grundare Henrik Bastin, som producerade och ledde TV-programmet Sondagsparty med Filip & Fredrik.

Filip träffades med journalisten Fredrik Wikingsson på Aftonbladet sommaren 1996, där de båda arbetade som författare. Han är bror till Linda Hammar som deltar i jag en annan del av Köping. Filip vann med Fredrik Kristallen 2016 som årets manliga presentatör.

2008 Hammar gift sig med bloggare Jennie Carlzon (gift Hammar) i Frankrike. Hammar avslöjade i sin podcast i maj 2013 att han lider av bipolär sjukdom. Genombrottet kom dock med hans och Fredriks eget tv-program Ursäkta tubesan (Vi är ombyggnad) som sändes 2002 i TV4.

Programmet stoppades efter endast fyra program på grund av anmälningar till revisionsutskottet. I december 2009 flyttade paret till Los Angeles där han och producenten Henrik Bastin driver produktionsbolaget Stockholm-Köpenhamn.

Hammare bor i Los Feliz-distriktet.

Hammar var då en underhållningsreporter på Aftonbladet 1996-1999 och frilans på Café 1999. Efter en Rebecka Törnqvist-konsert blev de vänner.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree